Toertocht Rondje Noord

Logo tekst

Proef en beleef de schoonheid van het Noorden

P90047526

 Het 1e Rondje voert door de prachtige wijde omgeving van het Natuurpark Drents-Friese Wold

Dit park ligt op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, en is een bijzonder gebied. Het is met zijn ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdal-graslanden één van de grootste natuurgebieden van Nederland en heeft sinds 2000 de status Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tevens tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied. (bron: www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl)

Onderweg zijn er een aantal leuke tussenstops en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Voor de puzzelaars zijn er langs de route ook nog letters verstopt, waarmee een woord of een zin moet worden gevormd. Voor de winnaar wacht er een leuke prijs.

Start
Vanaf 10.30 uur staat er koffie met gebak klaar bij Hotel Restaurant Het Witte Huis te Donkerbroek, vanwaar er om 11.00 uur gestart gaat worden. Deze startplaats is niet toevallig gekozen, het is het geboortedorp van paralympisch Kampioen Baanwielrennen 2016 Tristan Bangma. De visueel beperkte wielrenner is geboren en getogen in Donkerbroek en traint momenteel erg hard om zijn Olympische titel in 2020 in Tokio te kunnen verdedigen. Maar de weg daarnaartoe kost heel veel geld. Een deel van de opbrengst gaat daarom naar Stichting Tandemteam Bangma.

Deel 1 + Lunch
Het eerste deel van de toertocht voert over landelijke weggetjes en door pittoreske Stellingwerfse dorpjes naar Dwingeloo. Daar is er bij de Bospub gelegenheid om te lunchen.

Deel 2 + beklimming Bosbergtoren
Als de buikjes vol zijn, volgt deel 2 van de rit, die wederom door bossen en landerijen voert. Hierbij rijdt u o.a. door mooie plaatsen als Vledder en Diever om uiteindelijk uit te komen bij de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Hier heeft u de gelegenheid de toren te beklimmen en zo het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden vanaf grote hoogte te bekijken. (bron: www.bosbergtoren.nl)

Deel 3 + Proeverij bij Maallust
Vanaf de Bosbergtoren rijdt u door natuurgebied het Fochtelooërveen naar museumdorp Veenhuizen, waar u bij Bierbrouwerij Maallust wordt verwelkomt voor een korte rondleiding. Een proeverijtje van bieren en de kazen van Kaaslust mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Finish + buffet
Vanuit Veenhuizen volgt het 4e en laatste deel van de rit door o.m. het prachtige brinkdorp Norg en langs de voormalige Volkshogeschool Allardsoog om uiteindelijk uit te komen bij hotel restaurant De Stripe, bosrijk gelegen tussen Bakkeveen en Wijnjewoude. Hier kunt u nog even nagenieten en napraten tijdens een heerlijk koud/warm buffet, voordat u weer naar huis rijdt en hopelijk al uitkijkt naar de 2e editie van Rondje Noord.

Nog even kort alles op een rijtje:

Inloop: 10:30 uur
Start: 11:00 uur
Afstand: 155 kilometer
Deelname kosten: € 80,00, all-in  (€ 150,-/equipe van 2 personen)
Rallybord (verplicht, opbrengst is voor Stichting Tandemteam Bangma): € 10,00

Bent u enthousiast geworden?
Kom dan de schoonheid van het Noorden proeven en beleven en schrijf u in!

Bij meer dan vijf inschrijvingen van leden van dezelfde club/vereniging
ontvangt ieder clublid 5% korting op de inschrijfkosten.

Inschrijfformulier

Voorwaarden voor deelname:
– Indien de organisatie door externe omstandigheden het evenement moet annuleren wordt het inschrijfgeld geretourneerd.
Deelname is op eigen risico.
De organisatie is niet aansprakelijk is voor schade geleden tijdens het evenement.
Deelnemers beschikken over afdoende wettelijke verzekeringen voor particulieren als ook voor voertuigen.
Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor het evenement, daarna wordt 50% in rekening gebracht.

 

Witte Huis   De Bospub    Maallust   De Stripe

Logo TTB